Οι "Αργολικές ειδήσεις" προτείνουν...


Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος.

 Ποια μπορεί να είναι η σχέση του πεζογράφου Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου με τον νομό μας; Μάθαμε πως τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ο δημιουργός περνά τα καλοκαίρια του στην Κάντια και φυσικά... δηλώνει λάτρης του νομού μας. Πήραμε αφορμή για να σας τον παρουσιάσουμε από την Λογοτεχνική Διαδικτυακή Εφημερίδα της οποία είναι ο δημιουργός. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 
 Ο Τάσος είναι παντρεμένος με την Άννα Δεληγιαννοπούλου, κόρη του συνταξιούχου δασκάλου Γεώργιου Δεληγιαννόπουλου, ο οποίος υπηρέτησε για πάνω από τριάντα χρόνια στο νομό μας. Διδάσκει Αρχαία και Νέα Ελληνικά στο Πρώτο Λύκειο και στο Πρώτο Γυμνάσιο του Αμερικανικού Κολλεγίου <<Ανατόλια>> της Θεσσαλονίκης και είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων <<Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος>> και <<Ψυχές που δεν τις ζέστανε η Αγάπη>>. Η Λογοτεχνική εφημερίδα την οποία οραματίστηκε και σχεδίασε μαζί με τον συνάδερφό του Γιώργο Καρτσιώτη <<πάτησε>> πάνω σε μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα!
 Οι μαθητές εξασκούνται σε διάφορες μορφές του γραπτού λόγου, γράφοντας ποιήματα, πεζά ή απλώς τις σκέψεις τους. Στη συνέχεια γνωστοί συγγραφείς αλλά και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι γράφουν στην εφημερίδα τις δικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν τα γραπτά των παιδιών. Προς το παρόν στην εφημερίδα (www.logotexniki.com) γράφουν μόνο μαθητές του Κολλεγίου, αλλά ο συγγραφέας μας διαβεβαίωσε πως η εφημερίδα θα <<ανοίξει>> και για τους μαθητές των άλλων σχολείων και μάλιστα μας ανέφερε πως θα ήθελε να δημοσιεύσει ποιήματα παιδιών από την αγαπημένη του Αργολίδα στην σχολική τους εφημερίδα. Με τις απόψεις και τους προβληματισμούς του μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέσα από όσα γράφει στο www.apothessaloniki.gr .

2 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Υπέροχοι Άνθρωποι που επωμίζονται την ευθύνη της διαιώνισης της Αλήθειας στο βάθος του χρόνου των Αναγνώσεων....

Τιμή μας και η συνεργασία σου με το Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας που είναι στα σκαριά...

ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΚΕΝΤΖΟΣ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!
Η τιμή είναι δική μου!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.